Най-старото столично дерби

Слушай на живо

Слушай на живо:
Славия – Левски

Отборите на Славия и Левски се изправят един срещу друг в мач от деветия кръг на efbet Лига. Най-старото столично дерби е с начален час 17:30, а двубоят на стадион „Александър Шаламанов“ ще бъде ръководен от Радослав Гидженов.

Домакините са в серия от четири последователни мача без победа, като в миналия кръг тимът загуби с 2:3 от Септември, а през седмицата се игра и отложения мач с Лудогорец – поражение с 0:1. Това отрежда на Славия 11-а позиция с осем точки.

Гостите от своя страна се представят доста добре от началото на сезона и поделят първото място с Лудогорец, макар и с мач повече. Двата тима имат по 19 точки, а в миналия кръг Левски победи с 4:2 като гост ЦСКА 1948.

Наставникът на славистите Златомир Загорчич не може да използва Велко Йеленкович, Чунг До и Владислав Николов. Добрата новина обаче е, че Емил Мартинов се завръща след вирус и ще е на линия за срещата.

Станислав Генчев от своя страна няма да може да използва Карлос Охене, Асен Митков и Фабио Лима. Джевад Ел Джемили може да се завърне в групата, след като бе изваден за предишния мач, тъй като наставникът не бе доволен от представянето му в тренировките.

През миналия сезон двата тима играха на два пъти помежду си за шампионата. И в двата случая Левски победи с 2:0.

Следвай ни:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Сподели